Besparen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kunt u uw woning op duurzame wijze verwarmen en met sommige varianten ook koelen. Een warmtepomp haalt energie (warmte) uit de lucht, grondwater of de bodem en zet dit om naar een bruikbare temperatuur ofwel water binnen uw woning.

Een warmtepomp biedt tal van voordelen. Ze zijn energiezuinig doordat ze (in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen op fossiele brandstoffen) weinig energie verbruiken om veel warmte af te geven. Het grootste gedeelte van de energie komt uit de natuur.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

 • Minder uitstoot CO2;
 • Weinig onderhoud. Onderhoudsvrij is een warmtepomp niet, maar wel onderhoudsarm;
 • Uw huis wordt meer waard door een warmtepomp;
 • Meer geld besparen op jaarbasis;
 • U draagt bij aan het milieu. Een warmtepomp vermindert flink meer gasverbruik.
 • Wat zijn de kosten?

  De hybride warmtepomp is de goedkoopste variant. Een hybride warmtepomp kost ongeveer zo’n € 4.000 (excl. nieuwe cv-ketel). In sommige gemeenten is het nog mogelijk een lening te krijgen wanneer u uw woning gaat verduurzamen. Tot 2021 zijn er subsidies beschikbaar wanneer u een warmtepomp aanschaft. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort warmtepomp en het energielabel. Hoe zuiniger, hoe meer subsidie.

  De energierekening

  De hybride warmtepomp kan de gasrekening voor een gemiddelde eengezinswoning met zo’n 240 euro per jaar laten dalen.

  Meer informatie?

  Wilt u meer informatie over warmtepompen? Wij vertellen u graag over de diverse warmtepompen en mogelijkheden en geven u een passend advies. Wilt u online al wat meer lezen over warmtepompen? Klik dan hier.

  Neem vrijblijvend contact met ons op >

  Neem direct contact op Met een ervaren installateur

  Contact opnemen